A világ legszebb vonatútja

A világ legszebb vonatútja

Sri Lanka, Nuwara Eliya

Sri Lanka, sőt talán a világ egyik legszebb vonatútja az 1041 méter magasan található Ellából indul az 1868 méter magasan található Nuwara Eliyába, amit gyakran neveznek Kis-Angliának, nemcsak azért mert folyton esik, és Sri Lankában szokatlanul hideg van, hanem azért is, mert a ceyloni teatermelést felvirágoztató angol gyarmatosítók nyoma még most is látható, a város tele van angol stílusú épületekkel, amelyek a zöld gyepű golfpálya vagy éppen a mesterséges csónakázó tó körül sorakoznak.

nuwaraeliya.jpg

A vonatút esőerdőkön át, vízesések és teaföldek mellett halad el és a 800 méteres szintemelkedő után beérünk egyenesen az esőfelhőkbe, ahol a növényzet megváltozik: ez a cloud forest, a magyarul köderdőnek nevezett erdőség, amely az egyenlítőhöz közel, a felhőképződés magasságában alakul ki, és amely örökzöld fákból áll.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://checkout.blog.hu/api/trackback/id/tr5814366015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása