Azt mondom Magyarország, erre ő mond valami nagyon megdöbbentőt - 3. rész

Azt mondom Magyarország, erre ő mond valami nagyon megdöbbentőt - 3. rész

Franz Joseph Glacier -Új-Zéland


Most hogy elbúcsúztunk Ázsiától, sorba rendeztünk a legdöbbenetesebb találkozásokat, a legmeglepőbb rácsodálkozásokat, sőt ránk csodálkozásokat: itt van a sztorik, amikor valaki valami nagyon megdöbbentőt válaszolt, amikor kiderült, hogy magyarok vagyunk.

A lista első fele itt, ebben a korábbi posztban olvasható, a második helyezett erre, a szerintünk legdurvább sztori meg erre lentebb, csak görgetni kell!

img_0685-effects.jpg

1. A legismertebb magyar zenekar Ázsiában

Állunk a kikötői irodában Sandakanban. Valahol Borneón. Odakint tombol a trópusi vihar, ami nem olyan mint egy egyszerű európai vihar, ami hiába csavar ki fákat tövestül, azért van a táj, és az eső, ami az égből a tájra esik. Nem, a borneói vihar olyan, hogy összefolyik az eső, a tenger, az utcák, és az emberek, minden és mindenki ugyanannak a nedves masszának a része, nedvesek még a csontjaid is a bőr és az izmok alatt, és nyirkos minden, még a frissen gőzölgő étel is.

-A következő! - szól kedvesen a harmincas évei elején járó helyi srác, és közben úgy mosolyog, mint aki nem is vette észre, hogy odakint vihar tombol, és idebent mindenki azon gondolkodik, hogy érdemes-e tengerre szállni, hogy aztán elhajózzunk egy messzi lakatlan szigetre, ahol a veszélyeztetett zöld teknősök éjszakai tojásrakását és a kis teknősök első lépéseit lehet megtekinteni szigorú vadőrök felügyelete mellett, vagy rögtön szaladjunk ki az esőbe, egyenesen az útra és hagyjuk, hogy elcsapjon minket egy errefelé száguldó kamion, mivel a várható végkifejlet tekintetében, miszerint nem látunk teknősöket és odaveszünk, a kettő közt nincs szigorúan vett különbség.

Mi vagyunk a következők, és engem értelemszerűen idegesít, hogy így mosolyog, sőt a kötött gyapjú sapkája is ellenszenves. De tényleg ki hord a trópusokon kötött gyapjú sapkát, és ha mégis, hát mit mosolyog?

-Magyarok vagytok? Ezt nem hiszem el! - kiált fel, amikor meglátja az útlevelünk, majd olyan váratlan fordulat következik, ami még egy M. Night Shyamalan filmben is erős lenne.

-Magyar a kedvenc zenekarom! - teszi hozzá szinte már a rajongó tinilányok sipákoló fejhangján.
Egy kicsit megrémülök, mert hagyján a vihar, és hogy pár tucat tojásrakó teknős miatt hamarosan a tengerbe veszek, de addig is itt van ez a fickó, akinek a Neoton Família a kedvenc zenekara, vagy esetleg mindjárt rázendít a Dzsingisz kánra, mert mégis milyen magyar zenekart ismerhet valaki Malajziában? Már feltéve, hogy jól tudom, és Bartók Béla nem egy zenekar.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Azt mondták, hogy januárban nem nagyon látni errefelé orángutánokat, nem jönnek elő az erdőből, inkább csak hesszelnek a fákon, és várják, hogy elmúljon az eső. Az angol turistacsoport ennek ellenére angolokhoz képest felfokozott izgalomban várta az etetés vagy mondhatnánk, beetetés pillanatát, volt aki az óráját kocogtatta, mert az nem lehet hogy 10 óra múlt három perccel, és még sehol a show. Az egyik nyugdíjas angol asszonyság teleobjektívvel felszerelkezve várt, de olyan feszülten, hogy ha egy pillanatra feltűnt egy fekete mókus, rögtön ellőtt vaktában egy sorozatot. Csak úgy idegből. De a majmokat nem zavarta, hogy egy egész angol nyugdíjas csoport vár rájuk, vagy csak lemerült az órájuk, mert hiába készítettek ki pár raklapnyi banánt, nem jöttek elő az erdőből. Aztan az angol nyugdíjas csoport elment, gondolom írnak egy lehúzó értékelést a helyről, és isznak rá egy nagy csésze teát. Pedig a java ekkor kezdődött. 1. Persze megjöttek az orángutánok, pár nőstény a kölykével, befalták a banánokat, mi annyit fotóztunk, hogy megfájdult az elsütő ujjam, és végül a monszun is eleredt. 2. Egy kilátóban találkoztunk egy anyával és a kölykével, ők bámultak minket a fáról, mi meg őket a toronyból fél órán át. Nekik kellemesebb volt, egyrészt mert ettek közben, másrészt rájuk nem akaszkodott pióca, amitől Anna és én is csendben, de alaposan összevéreztük a kilátó padlóját. 3. A maláj medvék visszavadításával foglalkozó rezervátumban találkoztunk még egy orángutánnal, aki ellopta a show-t a medvék elől, és a korláton rohangált fel-alá az embereket bámulva. 4. Visszamentünk délután az etetőhelyre, ahol megjelent egy hím is, pedig ők ritkán jönnek elő az esőerdőből, és ha már ott volt, egy elég belemenős pornót is forgatott, misszionárius pózban megrakta az egyik nőstényt, ami még a helyi rangereket is meglepte. Mármint nem a szex, hanem a póz, mert az orángutánok általában hátulról csinálják. Hát ennyi, az angol néni meg biztos most megy rá photoshoppal a fekete mókus képeire. (A Facebookon több fotó van, csak ugye itt csak állóképek fértek el a galériában) #mik #utazás #travel #malaysia #sandakan #orangutan

Checkout (@szaboze) által megosztott bejegyzés,

 

-Biztos ismered! Barakka! Elég menők voltak régen, itt Borneón - mondja, és én döbbenek meg a legjobban, hogy tényleg ismerem őket. Barackca, így írják helyesen, és fogalmam sincs, hogy ejtik, punk hardcore-t nyomtak valamikor a kilencvenes évek közepén, voltam is pár koncertükön, valahol messze, ahova már csak a Hév visz ki, vagy Csepelen, vagy Békásmegyeren, kevesen voltak, egy punk acélbetétes bakanccsal pogózott, amíg a biztonságiak udvariasan arcon nem könyökölték, én pedig nem mertem stage divingolni, pedig nagyon szerettem volna.

-Ismerem őket. Gimnáziumban hallgattam hardcore-t - válaszolom hitetlenkedve, és a mögöttem álló németeket nézem, akik szintén nem akarják elhinni, hogy itt, a semmi közepén egy teljesen ismeretlen kelet-európai zenekar miatt nem halad a sor.

-Tényleg nagyon jó zenét nyomtak, több koncertjükön is voltam, emlékszem, az énekes vega volt, az ilyen nagyon szimpatikus errefelé - hadarja, majd hirtelen fennakad a szeme, mint akinek látomása van, és felkiált: -Emlékszem egy dalukra!

Az irodát hangos óbégatás tölti be, ahogy a fickó megpróbálja többféleképpen is elüvölteni, hogy Nyi kiszad esetleg Nyasd kia sza, vagy nyu ki aszad. Elég sok időbe telt, amíg rájöttem, hogy azt próbálja elénekelni, hogy Nyisd ki a szád.

Aztán lefénymásolja az útlevelünk, és mosolyogva azt mondja, hogy odaát, a Teknős-szigeten biztos csodálatos idő van, és nagyon sok teknőst látunk majd.

Persze hazudott, végig esett az eső, és a pálmafák nyögve hajlongtak a viharos szélben, viszont láttunk tojást rakó teknőst és tojásból kikelő teknőst is, ahogy bekacsázik a tengerbe. És amikor visszaértünk a szigetről, ezt találtam a Barackca honlapján:

“2004-es év volt a legmozgalmasabb évünk. Az év végére egy Dél-Kelet Ázsia-i turnéra hívtak minket, ahol 9 koncertünk volt 4 országban.”

 Ha szükséged van pár utazási információra a hátizsákos hippistoppoláson túl, de a richkids típusú magángépes körutazásokon még innen, na akkor mentsd el ezt a blogot, like-old a Facebook-oldalunk, ha pedig egzotikus képeket és videókat néznél télvíz idején Baliról vagy Új-Zélandról, akkor kövess be Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://checkout.blog.hu/api/trackback/id/tr314668965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása