Világ körüli repülőjegy kevesebb mint félmillió forintból

Világ körüli repülőjegy kevesebb mint félmillió forintból

Magyarország, Budapest

lonely-planet-698649-unsplash.jpg

Ha valaki azt mondja, hogy utazási irodánál foglalt magának nyaralást, akkor nekem sokáig az villant be, hogy all-inclusive nyugalomra vágyik: szereti ha nem érik meglepetések, ha vacsorára mindig van rántott csirkemell a svédasztalon, és ha egy busszal viszik autentikus népzenei estre kétszáz másik turistával együtt.

Lehet, hogy ez Magyarországon így is van, de Nagy-Britanniában vagy az Egyesült Államokban a hátizsákos utazás ugyanúgy egy hatalmas iparág, mint a blackmetal vagy az albínó nyulak rekreációs tenyésztése. Egyszerűen olyan nagy az ország és olyan nagy az átlagember vásárlóereje, hogy minden őrületnek, szubkultúrának és ritka hülyeségnek megvan a saját felvevő piaca. Ezért van az, hogy hiába túrod át a netet, hiába könyörögsz kedvezményekért a légi szövetségeknek, hiába várod a titkos akciókat: a legjobban akkor jársz, ha felhívsz egy kifejezetten a világ körüli utakra specializálódott utazási irodát, és kérsz tőlük egy árajánlatot. Ráadásul ezek a cégek nem csak az egyetem után pár évig még a felnőtté válás elől menekülő hátizsákos turisták igényeit elégítik ki:  foglalhatunk például mindössze négy hetes világ körüli utat, ami a legnépszerűbb nászút helyszíneket járja körül Párizstól a Maldív-szigetekig. Ággyá alakítható luxuskabinban, mindössze fejenként 3 és fél millió forintért. Persze szállás és egyéb költségek nélkül.

Ezek az utazási irodák egyrészt felár nélkül kínálják a légi szövetségek ajánlatait és segítenek összehasonlítani azokat, ráadásul egyéb trükkökkel is tudják csökkenteni az árakat:

Válogatnak a fapados légitársaságok ajánlatai közül.
Meg tudják mondani, hogy melyik forgalmas hubokat érdemes útba ejteni, hogy ha csökkenteni akarjuk az árat.
Sok utazási iroda ráadásul előre vásárol a Csendes-Óceánt átszelő jegyekből, így az utazás legköltségesebb szakaszán tudunk velük spórolni.

juliana-kozoski-733679-unsplash.jpg

Travel Nation

A patinás angol cég kifejezetten alkotói szabadságok és személyre szabott utazások szervezésére állt rá. A honlapon rengeteg akciós ajánlat közül választhatunk, de egyszerűbb egy szakértőnek írni, egy napon belül válaszolnak, és nagyon kedvesek, segítőkészek. A bökkenő csak, hogy közben a háttérben annyi munkát végeztek, hogy a légi szövetségek ajánlatai közül kiválasztották a legjobbat, és elküldték nekünk. Így nem meglepő, hogy az első ajánlatuk 1,3 millió forint felett volt.

Airtreks

Az ausztrál Airtreks ugyancsak egy megbízható utazási iroda, amit nagyon sok világ körüli útra felkészítő fórumon emlegetnek. Specialistáik maguk is sokat utaznak, így tudtak válaszolni az olyan kissé hebegve feltett kérdésekre, hogy hát mégis hogyan lehetne alacsonyabb az ár, most akkor Borneót vagy Celebest ajánlja (már persze attól függetlenül, hogy mindkettő magyar volt és magyar lesz).

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zoltán Szabó (@szaboze) által megosztott bejegyzés,

Mi Chirs Heidrich-kel beszélgettünk, elég sok tanácsot adott, sőt a magyar szolgáltató szektorhoz szokott vásárlónak már-már gyanúsan precíz volt, nem tűnt el, sőt ő keresett minket mindig a hetekkel előre megbeszélt időpontban. Végül azért nem az ő ajánlatát választottuk, mert az általa kikeresett, valamivel több mint 800 ezer forintos jegynél is találtunk olcsóbbat.

Round the World Flights

Nekik van messze a legrondább weblapjuk, és messze a legjobb szolgáltatásuk. Minden levélre 24 órán belül válaszoltak, pedig a cég alkalmazottai annyira profi utazók, hogy ügynökünk, Geoff egyszer egyenesen a maláj erdőből írt, hogy figyeljünk a colomboi repülőjegyre, mert két órával előbbre hozták az indulást. 

A londoni cég nem csak a jegy megvásárlásában, de a biztosításban vagy autóbérlésben is segít, sőt van egy hírlevelük, ami praktikus tanácsokat ad az indulás előtti harminc napban, és egy ingyenes könyvük, ami lépésről lépésre elmagyarázza, mire érdemes figyelni egy világkörüli út megszervezésekor.

Ha egyelőre még csak megterhelő munkahetek után, a pénteki buliból hazatántorogva tervezzük az utazást, akkor is érdemes feliratkozni a hírlevelükre. Most például van egy akciós utazásuk, ami Londonból indulva Hong Kong, Ausztrália, és Új-Zéland érintésével San Franciscón át Londonba tér vissza, és ez a sok kontinens és kaland mindössze 390 ezer forintba kerül. Illetékkel együtt. Ha meg nem akarjuk körbe repülni a Földet, akkor akár 200 ezer forintért is elmehetünk Bangkokba, Hong Kongba és Szingapúrba.

Én külön ajánlom Geoffot, mert sokat segített a végső útvonal megtervezésében, és akkor sem borult ki, amikor tényleg huszonötödszörre változtattunk a jegyen, mert hogy mégis csak el akarunk menni Costa Ricába, és amúgy is Kubából elég négy hét, és ha már írtunk, hát nézze meg, hogy megéri-e útba ejteni Fidzsit is.

 Ha szükséged van pár utazási információra a hátizsákos hippistoppoláson túl, de a richkids típusú magángépes körutazásokon még innen, na akkor mentsd el azt a blogot, like-old a Facebook-oldalunk, ha pedig egzotikus képeket és videókat néznél télvíz idején Baliról vagy Új-Zélandról, akkor kövess be Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://checkout.blog.hu/api/trackback/id/tr4914257753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása