Egy tökéletes nap Jianshuiban

Egy tökéletes nap Jianshuiban

Kína, Jiangshui

p1020705.jpgHa Kína lenne az ingatlan.com, és én Jianshuit akarnám rásózni az egyetemista gyerekének lakást kereső vidéki agrárvállalkozóra, akkor azt mondanám: Jianshui egy ékszerdoboz. De tényleg, ezt a dél-kínai várost még nem árasztották el a turisták, pedig érintetlen óvárosi utcái olyanok, ahogy a kínai múltat elképzeljük, már ha sokszor láttuk a Tigris és a Sárkányt. A hatalmas kapukkal körbevett óváros ráadásul titkos kerteket rejt, de olyanokat, hogy még a Disney sem tudna szebbet és giccsesebbet rajzolni a Mulan 3-ban.

Valaha a Kínát Vietnammal összekötő vasút egyik fontos állomása volt Jianshui, de a francia koncessziós síneket már rég felszedték, csak pár kilométeren döcög itt minden idők leglassabb nosztalgiavasútja, ami többek közt Kína egyik legszebb hídjánál, a Suanglongnál is megáll. Ha valaha Kínában jártok, és kicsit távolabb merészkedtek Pekingnél vagy a Nagy Falnál, akkor Jianshuit ne hagyjátok ki, és akkor meg addig is nézzétek meg ezt a videót, amiből kiderül, hogy mi fér bele egyetlen napba ebben a városban. (Vigyázat, mobiltelefonra optimalizált tartalom!)

A bejegyzés trackback címe:

https://checkout.blog.hu/api/trackback/id/tr2614616656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása